ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

många nyanser av grått

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink9

Lördag den 14 februari 2015

 

Nu närmar sig fastan och en del avstår saker som en del i att påminna sig vad Jesus led för oss. Tidningen Spira hade flera förslag

 

Själv känner jag att jag fastar från så mycket redan även om det inte är frivilligt valt, att jag inte orkar avstå något ytterligare. Livet är så kringskuret ändå.

Mat kan jag inte avstå för jag får knappt i mig något.

Datorn skulle jag rent principiellt kunna avstå men då blir jag utan all min kontakt med yttervärden, då jag inte orkar gå någonstans, knappt träffa folk, så det tror jag skulle leda till en djup depression i mitt fall. Då blev taket ännu tristare att glo i hela dagarna och smärtan skulle ta över min kropp totalt.

 

Böcker men jag orkar nästan inte läsa som det är så får jag en dag jag orkar det så är det en belöning, musik det orkar jag knappt heller med i ngn större utsträckning.

 

Pärlor, ja förvisso men där är orken också ytterst marginell så det kanske skulle bli en gång under denna tid

Så nu hittar jag inget mer jag ev kunde avstå, känns mer som om jag behövde en massa tillskott under denna fastetid Be gör jag dag och natt, så snart jag vaknar till under natten ber jag och dagtid ber jag morgon och kväll och däremellan förutom för alla vänner en massa för mina faceboksvänner o deras bekymmer

 

Och då var det stopp på vad livet har att erbjuda mig att avstå ifrån i nuläget.

Idag är en riktigt grå dag både kropps och själsmässigt. Jag är absolut utan all tillstymmelse till ork.

Att gå till o från toan kväver all min ork.

Själen har sjunkit ner i skoskaften. Munnen är full av skinnflåddhet o läpparna är blåsfyllda. Kan inte dricka ngt som är varmt, dvs kaffe är nästan omöjligt om jag inte försöker kasta det i mig så det inte vidrör läpparna. Testa så förstår ni svårigheten

Alla mina slemhinnor i hela kroppen är påverkade o irriterade, där det kan klia, kliar det.

 

Läste idag i VK om en fotbollskille som blivit mirakulöst helad. Även läkarna säger det o det är underbart, och jag gläds att han fick uppleva det efter en enkel förbön

Men jag kan inte undgå att tänka När ska alla böner för mig besvaras? Även om jag ej blir totalt helad så vore jag nöjd med att bli fri från cancern eller få uppehåll ett tag så jag o familjen hann återhämta mig.

Såna här dagar vill jag inte ens umgås med mig själv. För det mesta är mitt humör fyllt av kampvilja men idag har visst det mesta läckt ut.

Tror att när det blir för lite kaloriintag så blir det värre. Har bett maken fara o köpa en risifrutti för det är lent för munnen men jag orkar bara en halv åt gången.

 

Fb översvämmas i dag av hjärtan o glada heja rop

Vi firar sällan alla hjärtans dag då det är så nära min födelsedag och jag dessutom inte kan ta mig ut o köpa något till maken

 

Nu har jag varit på promenad, ja inte jag själv men min goda vän i Uppsala har promenerat och pratat med mig i telefon så då fick jag åtminstone låtsas var ute.

Vi konstaterade att jag inte varit utomhus sen början av okt mer än gått till och från bilen. Så oj vad jag längtar till våren jag skulle må mentalt så mycket bättre om jag fick ligga ute.

Blev lite gladare av hennes samtal

 

På eftermiddan kom en fin bukett från M, J och M som kombinerad alla hjärtans dags bukett och födelsedagsbukett till imorgon. Var rosa rosor. Gladdes Gud såg verklgien att jag behövde det idag

 

Sen sovit en stund men så svårt äta, måste äta innan cellgiftet Får tvinga in varje tugga-

 

Men nu är det bara två doser kvar för denna omgång, Tackar Gud om jag klarar det,

 

Och imorgon kommer dottern. Det är det som håller mig uppe Hoppas så att jag ska få må bättre när hon kommer.

Väderleksprognosen för Malmö talade om dimma så jag hoppas det inte hindrar flygningen

 

Dagens tanke: Jag är dig alltid nära

 

 

 

 

 

#1 - - Kaela:

Gråter när jag läser hur hårt du har det!
Ber ändå om en lindring idag när du har födelsedag och din dotter kommer hem!!!!

Och önskar dig en fin födelsedag!
Skickar alla varma tankar jag har till dig idag!

#2 - - Sonia:

Ja när kommer bönesvaren ? Tänkte så när jag läste om killen i VK. Under tiden får vi fortsätta att be och hoppas. Styrkekramar !

#3 - - Tätti:

Hoppas du får vila och bada i kärlek och omtanke på din födelsedag, Stort och varmt grattis!

#4 - - ulla:

Tröstekramar till dig när du har det så svårt.

#5 - - tolmia:

Jag tänkte också på dig när jag läste om killen som blev helad.
Jag vill så gärna att du blir det också!
Jobbigt!
Kram och grattis till firande av din födelsedag med dotter och familj.

#6 - - Lena och Carina:

Stort Grattis på din födelsedag! Du och din familj finns i våra tankar och böner

#7 - - M:

Jag kan inte annat än instämma - när skall alla böner för dig besvaras? Det verkar ju helt prilligt att en lyckad uppkörning för ett körkort skulle bero på att Gud gripit in (snarare än att föraren kunde köra bil) medans du, trots böner hit och dit, mår sämre och sämre allt medan bil och hus rasar ihop runt omkring dig.

Nej, någon Gud finns inte. Man får lita till läkarvetenskapen när det gäller sjukdomar, till den egna förmågan när det gäller prov och tentor och hoppas att man inte köper ett måndagsexemplar när man skaffar bil, kyl, frys, microvågsugn och så vidare.

#8 - - Elisabeth:

Svar till inlägget från signaturen M. Om man inte har något uppmuntrande att skriva till någon som är jättesjuk och dessutom fyller, kanske man kan låta bli att skriva alls.

#9 - - Maud:

Kära Kristina! Lider så med dig, att höra hur du har det. Hoppas att dotterns hemkomst kan lindra och höja humöret! Hoppas att rosorna står länge så du får glädjas länge. Tänker på dig och ber att det ska vända. Varm kram!

Till top