ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Alltid är du vid min sida

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink16

Lördag den 24 januari 2015

 

Vad ska jag skriva?

 

Kan börja med att jag varit jättesjuk av min benskörhetsmedicin jag fick i torsdags. Fick Zometa som ska stärka skelettet och ingen sa ngt om biverkningarna. På kvällen fick jag såna smärtor att jag inte kunde hålla i en tidning inte hålla armbågarna mot madrassen för då blev det som knivar i armbågslederna, tålde ingen berörning ingen tyngd. Sen fick jag feber frossa så jag skakade trots tre fleeceplädar o fullt på klädd. Det ända som hjälpte var naproxen och att sen sova.  Kollade sen i cancergruppen o jag var ej ensam om att få dessa symptom

 

Ja så var jag då hos onkologdoktorn i torsdags o vi pratade om hur förskräckligt jag mått efter sista behandlingen. Ja sa hon du hör ju inte av dig förrän det är outhärdligt så hon fattade hur gräsligt jag mått o hon tror med att det är tarmfickorna

 

Så var det då svaret på datortomografin o det var inte det jag väntat. Några metastaser hade försvunnit o några minskat men några hade fortsatt växa, och hon var så lessen doktorn att ge det beskedet. Det innebär avbrytning av behandlingen och att hitta något nytt som jag tål Nu ska hjärtat undersökas igen och sen ska ett team prata om min behandling vad det kan ge som inte skadar mig mer.

 

Jag får en hud av is där det sakta sipprar in vad som sägs, jag kan ställa adekvata frågor och höra vad som sägs men min känsla är avvaktande.

 

Jag frågade om framtiden och då säger hon att jag är inte som andra patienter utan ett mirakel, jag följer ingen statistik, inga andra behandlade patienter, jag är inte som ngn annan  och de har inga förklaringar  till det utan sa det måste vara min starka Gudstro som gör det. Positiva ord som jag tackar Gud för och alla ni som ber för mig och oss.

Det är ju så att en sån här sjukdom är lika tung och om inte tyngre för de anhöriga. Oftast koncentreras all omtanke på den sjuke, man glömmer fråga hur den anhörige mår utan kastar sig genast på frågan hur mår K idag. Jag menar inte att man inte får fråga så men börja gärna med att fråga hur den anhörige mår. Till o med sonen får som första fråga hur mår mamma. Men tänk på att deras lidande sitter i hjärtat o kan göra än mer ont.

 

Min doktor satt på sängkanten o vidrörde mig med sin omtanke o beröring. Jag tror jag fick prata i 45 minuter med henne. Det är otroligt i dessa stressens tidevarv.

Hon sa dessutom att jag inte ser sjuk ut som många cancerpatienter gör vilket också är ovanligt, jag har frisk hudfärg, rör mig smidigt och har även hull( vilket är konstigt med den lilla näring jag får i mig, inte tjock men inte mager o utmärglad.  Och dessutom har jag mål hela tiden för vad jag ska göra och det är bra

Folk brukar säga att jag ser så frisk ut så man inte kan tror att jag är sjuk. Också märkligt så det måste vara Gud även här

 

Det andra jättetråkiga är att min doktor ska sluta för att gå i förtidig pension. Oj vad jag kommer sakna henne för vi har kommit varann så nära under dessa år och jag vet att jag kan lita på henne o att hon vill mitt bästa. Hon hade verkligen funderat på vem jag skulle få o jag ska få AA som också jobbar med bröstcancer o som reserv G Båda dessa har jag träffat en gång o ssk AA gillade jag. Så jag hoppas o ber att det ska bli bra, IKA går redan om en månad.

 

Vad säger man till sin anhöriga och sina nära ? Ibland önskar jag att jag kunde dölja det o bära allt själv men nu har jag lovat att vara ärlig med min sjukdom.

 

Maken satt o pratade med vår gode vän B när jag kom ut från doktorn, så jag fick dela det på en gång o se hans sorg även om han försöker dölja den.

 

När jag fått behandlingen for vi hem o jag berättade det ganska snabbt för sonen o då säger han ”ja mamma jag börjar ju bli van med det här o hitintills har du klarat det o jag tror du kommer göra det nu också”. Så kramade han om mig o senare på kvällen kom han in o bad för mig.

 

Ringde mamma o berättade det o det kan inte vara roligt för en 85 årig bedjande mor att få detta besked igen. Det visade sig sen att hon för första gg n i sitt liv glömt ta sin medicin för att hon gått o varit oroad för mig

 

Syster E ringde sen då hon fått veta det av mamma.

 

Så var det det svåraste kvar, att meddela dottern nere i Malmö. Så långt borta o hon ser mig inte vilket sonen gör. Älskar henne så

 

När det var gjort meddelade jag några vänner med mail eller sms (Orkade bara skriva till några så känn dig inte utanför om du inte fick något) och snabbt kom en bönekedja igång. Vad gjorde vi utan bönen

Den är min andedräkt och livslust.

 

Så nu vet ni varför jag inte skrivit på ngr dag.

 

I torsdags hade jag gudstjänstutskottet här hemma. Först när vi skulle avsluta berättade jag, ville inte att det skulle påverka sammanträdet men då bad alla för mig.

IL hade med sig en matlåda till oss utan att veta vad som hänt, det kallar jag Guds påminnelse om oss i förväg.

 

Igår fick vi många medkännande tecken. Goda vännen M kom med en tulpanbukett på 25 tulpan

 
Så kom systerdotter, höggravid, med tulpaner o ängel från dom, systerdöttrar o syster o svåger.

På kvällen kom blombud med vacker bukett från M, J o J. Så glad över allt detta

Även fått uppmuntrande sms o mail

 Försäkte lägga in bilderna jag tagit av blommorna men ngt blir fel så jag får inte in dom,mkt märkligt

 

Systerdotter o make stannade på snabbfika

 När de gått fick jag ett feberanfall igen, tog tablett o somnade, var bättre sen så då drog jag iväg på UBC för böneveckans lovsångsmöte o fick höra en av mina favoriter, LiseLott J Andersson. Hon talade om bönen, Mkt bra.

 

Det har ju varit mitt mål hela januari att få höra henne o även om orsaken till att jag fick göra det var tråkig för jag skulle egentligen haft behandling igår,  så är jag tacksam att jag kunde släpa mig dit.

 

Idag mår jag bättre, hoppas anfallet i natt var det sista

 

Dagens tanke: Hela vägen går Han med mig

#1 - - Maud:

Jag ville inte vara anonym men det blev nåt fel //Maud

#2 - - Anonym:

Kära Kristina. Så ledsen för allt du måste gå igenom och alla tråkiga bud Men hoppfullt att du ändå stått och står pall med Guds hjälp. Har bett och tänt ljus i kyrkan för dig och er idag. Önskar dig en stärkande natt. Hälsningar till familjen och varm kram till dig.

#3 - - Maud:

Kära Kristina. Så ledsen för allt du måste gå igenom och alla tråkiga bud Men hoppfullt att du ändå stått och står pall med Guds hjälp. Har bett och tänt ljus i kyrkan för dig och er idag. Önskar dig en stärkande natt. Hälsningar till familjen och varm kram till dig.

#4 - - Marie:

Kära Kristina, ber för dig och din familj. Många varma kramar!

#5 - - ulla:

Har känt på mig att du inte mått så bra. Kram
Ulla

#6 - - Sonia:

Min fantastiska och tappra vän ! "Hon har sån utstrålning och ser så bra ut " har många av mina vänner och släktingar sagt, de som fick träffa dig för ett par veckor sedan. Nu påminner jag dem om att be så att böneringen blir allt större och förhoppningsvis mäktigare. Styrkekramar !

#7 - - Cecilia :

Du finns i mina böner, som du vet, liksom dina barn och din man. Jag ber om välsignelse och hopp, och Guds ingripande, större än vi kan föreställa oss. Kramar

#8 - - Mille:

Styrkekram!!

#9 - - Pia:

Ni finns i mina tankar hela familjen! Önskar så att det fanns något jag kunde göra för att få denna skitsjukdom att försvinna.. :(
Innerliga, varma och energifyllda kramar skickar jag till er alla!

#10 - - Eva:

Ber om ny kraft in i din kropp. Helande för det som inte skall finnas i din kropp. Herren går med dig och din familj. Han vill bära er och hjälpa er. Må tröstens och hoppets ande fylla er varje dag.

#11 - - Elisabeth:

Lider så med dig. Jag fortsätter att be för dig och hela familjen. Hoppas ni ska få känna er omslutna av förböner och omsorg. Kram från lillasyster

#12 - - skrivmoster:

Dina ord träffade djupt inom mig ... kära Kristina du tappra människa. Du är en av tre som jag "lever med" i bc. Zometa känner jag igen men min vän fick inte riktigt så svåra besvär som du fick. Jag önskar av hjärtat att du ska få dagar då du mår bättre och att den behandling du sen får, inte ska ge så svåra biverkningar. Gud är med dig natt och dag och vi är många som ber för dig. Varm kram

#13 - - tolmia:

Nej. Vilket tråkigt besked.
Jag ska be för dig.
Och hela familjen.
Många kramar.

#14 - - Tätti:

Vi är med i böneringen! Guds helande för dig och välsignelse över hela familjen!

#15 - - Maud:

Kära Kristina. Så ledsen för allt du måste gå igenom och alla tråkiga bud Men hoppfullt att du ändå stått och står pall med Guds hjälp. Har bett och tänt ljus i kyrkan för dig och er idag. Önskar dig en stärkande natt. Hälsningar till familjen och varm kram till dig.

#16 - - AnnaB:

Kära du! Jag tittar in här ganska ofta och möttes jag också av ditt tunga besked. Vi känner inte varandra, men vi bad för dig ikväll på bönesamlingen i vår lilla församling utanför Falun. Kram!

Till top