ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Återfunnen glädje

Allmänt Permalink4
Eftersom vi fått frågor om Axlagården så skriver jag på en gång här. Ja för vissa är axlagården ett vårdhem i livets slutskede, men annars är det också ett vårdhem för svårt sjuka patienter som behöver tid att vila upp sig efter sjukhustiden innan de återvänder hem.
 
Ps. Det hade blivit något fel i inställningarna på bloggen men nu syns era kommentarer! Ds.
 
Lördag 19e september
 
Nu har det gått tre dagar sen förra inlägget. Just nu har mamma väldigt ont i magen och blodsockret ligger alldeles för högt så hon har svårt att få bra med sömn. Ändå tycker vi att mamma i överlag mår bättre, men det kanske är för att vi hela tiden jämför med hur hon mådde när hon var döende. Men det är bättre att vara positiv än negativ.
 
I och med allt det här som hänt har det ju gått flera flera veckor sedan mamma senast kunde hålla på med något av sina intressen. Men nu säger hon att hennes stora glädje i livet har kommit tillbaka; hon har fått börja pyssla igen. Nu i flera dagar har hon skapat i siden, hon har målat flera taveldukar som ni får se här på bilderna nedan. Jättefina och mamma hade sååå roligt när hon gjorde det! Hon är verkligen konstnärlig.
 

 
 
 
 
Det är så skönt att se mamma bli mer aktiv för var dag som går. Nu är vi mer hemmastadda här så det går lättare nu att göra förflyttningar med mamma. Idag hjälpte assistenten och pappa mamma från sängen till en rullstol och så fick hon för första gången en riktig inblick över hur allting ser ut häromkring på axlagården. Efter 20 minuter ungefär blev hon trött och så fick vi skjutsa tillbaka henne till sängen på rummet. Men jättekul att det går frammåt! För bara några dagar sen kunde hon knappt sitta upp.
 
Igårkväll hade mamma bönegruppen här på axlagården. Fastän det är i en annan miljö tyckte mamma att det var jättetrevligt, både att få prata om tron och be - samt att träffa sina vänner. Förutom det ska de ha diskuterat flyktingpolitiken, eftersom mamma är väldigt mån om att va uppdaterad om Sverige och världen. På torsdag nästa vecka har vi sett att det ska vara nattvard i andaktsrummet så det tycker vi och mamma ska bli jättekul att gå på!
 
Dagens positiva
Idag låg mamma ute och åt lunch.
 
Dagens tanke
Livet är en skola. De som lär sig att älska och hjälpa andra går ut med högsta betyg.
 
 
 
#1 - - Signhild Skrivmoster:

Jag jublar inombords när jag läser .. Kristina du är makalös!
Vilka vackra målningar du har gjort! Fantastiska!
Så härligt att du fick komma upp i rullstolen och få en liten sightseeing där du bor. Gud är verkligen stor och vi får tacka av hjärtat, för att du har hämtat dig och är tillbaka. Du finns alltid i mina tankar och böner! Kram till dig och de dina.

#2 - - Sonia:

Underbart att läsa inlägget ! Och så fint målat .

#3 - - Michaela/Kaela:

Vilka underbart finstämda och mjuka målningar Kristina! Och Andeas som väl fortfarande är din mors sekreterare.
Gläder mig med er!
Och fortsätter prata med Far...

#4 - - Tolmia:

Å fantastiskt att höra om skapandet och hur det går framåt. Fina målningar på siden.

Till top