ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Nyår

Allmänt Permalink8
Kopierat från facebook den 26:e december:
Dottern här. Tänk att vi fick fira Jul tillsammans, vara hemma i huset, koppla av och mamma fick sova i sin egen säng för första gången på 3 månader, det hade vi aldrig trott! Men ikväll fick mamma ett nytt krampanfall som gjorde henne helt utslagen, efter diverse mediciner lugnade det ner sig och hon sov i flera timmar. Nu är hon vaken igen, har ont i hela kroppen men kan prata igen. Sånt här tar ju hårt på hela familjen men vi är glada för varje dag vi får tillsammans! Fortsätt gärna att be!
 
Onsdag den 6e januari 2016
Vanligtvis brukar vi fira nyår med några nära vänner på mariedal och har gjort detta i 20 års tid. Men eftersom inte mamma inte kan gå i trappor längre och deras hus är fullt av dem, planerade vi att spendera nyår hemma i huset. Men efter epilepsianfallen den 26:e december fick vi stryka den planen och inse att vi behövde fira nyår på axlagården istället. Kvällen blev toppen och våra gäster hade med sig god mat; laxsnittar till förrätt, grekisk pyttipanna med tzatsiki och västerbottensostpaj till varmrätt och kladdkaka med glass till efterrätt.
 
 
Resten av kvällen satt vi och pratade. Mamma som blev väldigt trött ju längre middagen varade somnade vid tiotiden och vi andra åkte hem vid elva. Här är en bild på oss i familjen på axlagården som våra vänner tog. Fin va?

 
 
Mamma blir allt tröttare för varje dag som går, värken blir värre i kroppen, benen blir svagare. Ändå är hon envis och försöker gå upp någon gång varje dag. Det är tur hon har smärtstillande. Det är tråkigt att se mamma ligga i sängen hela dagarna, hon sover mest hela tiden och blir bara mer och mer förvirrad. Hon har som sagt sina klara stunder, men de blir färre och färre. Det är svårt att reda ut verkligheten för henne när hon är förvirrad, om tid och rum. Några av sakerna som händer när hon blir förvirrad är att hon inte förstår tidsuppfattning, hur tidskrävande vissa saker är, var hon befinner sig (hon kan tro att hon är hemma i huset när hon är på axlagården), hon tappar sjukdomsinsikt och tror att hon kan gå och laga mat själv etc, hon kan upprepa samma ord/meningar om och om igen och inte får uttrycka sig på det sätt som hon vill.
 
År 2016 är här. Tänk att det blev ett nytt år och att vi fortfarande har mamma med oss i våra liv. Det är svårt att tro att för ett år sedan mådde mamma helt bra. På bara ett år har hon varit nära döden fyra gånger, och en av de gångerna sade vi farväl till henne då vi verkligen trodde att det var dags. Vi vet inte vad 2016 bär med sig, vi hoppas och ber alltid om något bättre än det här men det blir bara svårare och svårare att vara positiv. Tyvärr känns det ofta som att varje gång någonting bra händer och mamma blir friskare så kommer en efterstöt och drar mamma neråt i sjukdomen.
 
Vi är så enormt tacksamma allhop att vi fortfarande får ha mamma kvar i våra liv, det är vi verkligen. Ibland brukar jag tänka att allting som har hänt efter april 2015 (då mamma åkte in för hjärnmetastaserna) är en bonus i våra liv. Vi kunde ha förlorat henne då om det inte varit så att jag funnit henne den där natten utan korsett i vårt vardagsrum ropandes på hjälp. Vi är så tacksamma.
 
Tack för era tankar och böner.
 
Dagens tanke
Hopp förutser, tro tror och
tålamod väntar i still tysthet.
 
#1 - - Stina Rudh:

Det är verkligen fantastiskt hur mycket styrka det kan finnas i en människa! Även vi som får följa Kristina på avstånd är tacksamma. Tänk att vi blir uppdaterade hur det gå går för denna fantastiska människa. Vi får veta att man kommer långt med envishet, tro och kärlek. Vi får känna oss delaktiga, åtminstone med varma tankar och böner. Jag hoppas att ni andra i familjen känner att allt stöd gäller er också! Hälsa Kristina när hon orkar bli hälsad till och känn att all värme som vi skickar i olika former även omfamnar er. 💕❤️

#2 - - Sonia:

Vilken fantastisk familj ni är ! Massor med böner följer er varje dag !

#3 - - Maria o Håkan Holmlund:

Kära Kristina med familj! Tack att vi får del av hur det är för Er! Underbart att Ni kunde vara tillsammans under julhelgen och att det blev nyårsfirande tillsammans med vänner! Ni finns i våra tankar och böner varje dag! Guds väsignelse för varje dag och kramar från Maria o Håkan

#4 - - Sanna:

Ni är alla med i mina böner och Gud har er alla i sin hand.
Tro på att han har sin hand i det som sker.
Berg och dalar men han är med och "hans käpp och stav tröstar".

Herren välsigne och bevare er.
Herren låter sitt ansikte lysa över er och ger er nåd.
Herren vänder sig till er och ger er frid.

Hälsa Kristina så gott från mig.
Kram

#5 - - Annika:

Vad fin bild på er tillsammans. Jag ber för er. Ge inte upp, Gud styrker er och bär er. Kram.

#6 - - ulla:

Vilken fin lite familj ni är. jag tänker ofta på hur ni har det trots att vi inte känner varandra. Ber om bättring för Kristina. Kram

#7 - - Michaela Dutius Söderström:

Tårarna rinner då jag läser detta.
Så fint att se er alla.
Såg er också på Facebook.
Ni bor i mina böner och omtankar.

#8 - - Anonym:

Underbart att ni älskade vänner K o A fick prata med varandra så i en klar stund. Ledsamt och sorgligt att K mår sämre😓. Önskar jag kunde göra något för dig K och er! Ni finns i våra tankar o böner dagligen. Varma kramar till eroch en ssk stor o varm till K fr oss. Maud.

Till top